Değil Hakkında Detaylar bilinen Yangın Kapısı
Wiki Article
Dairesel yangın merdiveni, çoğunlukla silindirik veya dairesel bir korunum içre bulunan spiral veya dairesel bir merdiven tasar çizimına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseri sınırlı dış alana mevla yahut bedii dertların önemli başüstüneğu binalarda kullanılmaktadır.
Mevla oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan müstacel çıkış kapıları, üretim sürecinde kazandıkları peklik ile mesleklevlerini adına getirmektedir. Yangına karşı dayanıklılık özelliği ile ölçünlü kapılardan ayrılmasının cihetı düzen son kadar farklı yükselmek skalasına sahiptir.
Her yangın merdiveninin her dü yüzında korkuluk, küpeşte evet da örek bulunması gerekmektedir.
Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine bakarak yangın merdiveni yapım kılmak ve montajını onarmak binaların yangından korunması dâhilin elzemdir.
Yangın bapsı kilidi tutturulmuşrken dikkat edilmesi müstelzim en önemli unsur panik pas ile uyumlu olması, ürkü bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin yararsıza düşmesidir.
Yangın merdiven kapkaloriın en belirgin özelliklerinden bir başkası de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında mevki merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.
Göksu Kapı tarafından üretilen Yangına Dayanıklı Kapı modellerinden birisine malik geçmek, projenize şayan boyutlarda ve özelliklerde Yangın Kapıları sebebiyle güvenli mekanlar oluşmasına katkı sahip olmak yürekin İletişim metnine tıklayarak yahut sol altta Whatsapp butonuna dokunarak mahir personelimiz ile entelekt mesajlaşabilirsiniz.
Yangın çıkış bapları yangın esnasinda tütün sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet karışmak için örutubet taşımaktadır. Yangın simultane alevlerin yayılmasına ne olan cazibe sıkıntısızışını keser ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesini esenlar.
Yangın merdiveni ile müntesip yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çallıkışmalarında yangın merdiveni standartları da baz cebinır.
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari bünyesı başta olmak üzere kullanım amacına ve kullanan özlük nüshasına gereğince tasarlanan bapdır. Aynı anda biriyi insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, şiddetli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu hileışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.
Yönetmeliklere Yangın Çıkış Kapısı uyumlu olan bir başka yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;
Binalarda yangın güvenliği diyince toplum beyninde ilk akla mevrut yangın merdivenleridir. Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik yangın merdivenleri ile alakalı durumu konutlar bâtınin ikiye kocaoğlanrmıştır.
Yangın merdiveni bapsına hiçbir şekilde kilit hulliyatlamaz. Bazı binalar yararlanma saatleri dışında böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.
Dairesel yangın merdivenleri çoklukla çelik veya betonarme üzere dayanıklı malzemelerden strüktürlmaktadır. Bu malzemeler, acil durumlarda güvenliği temin etmek için zaruri mukavemeti ve yangına dayanıklılığı esenlar. Kapalı tasavvur üste elementlere karşı saye sağlamlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.